جرائم

مجموعه رفتارهای افراد در چارچوب جامعه را که آگاهانه و یا در برخی موارد بدون قصد و غرض قبلی در برابر دیگران مرتکب می‌شوند و این رفتارها گاه ممکن است منجر به صدمات جانی و مالی و از بین رفتن آبروی افراد شود و گاه ممکن است احساسات عمومی را جریحه‌دار کند، جرم می‌نامیم.

جرائم می‌توانند در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار بگیرند اما نکته‌ای که در مورد آنان اهمیت دارد، برگزاری دادرسی عادلانه و محاکمه مرتکب است تا حقوق از دست رفته قربانیان جبران شود. یک دادرسی عادلانه نباید یک‌ جانبه و بر اساس امیال و سلایق شخصی اجرا شود بلکه ملاک همواره قانون است و هدف کمک به بهبود بزه‌دیده.

در قوانین کشور ما مجازات برخی از جرائم مطابق با دستورات شرعی خداوند و برخی دیگر مطابق با مصوبات قانونگذار تعیین شده است. این مجازات‌ها باید مفید و متناسب با جرم ارتکابی باشد تا هم صدمه اضافه‌ای بر مجرم بار نکند و هم آثار خصوصی و عمومی را که جرم از خود به جا گذاشته، بزداید.

تربیت افراد یک جامعه برای رعایت قوانین و ممانعت از زیر پا گذاشتن حقوق سایرین در بسیاری از مواقع با جرم‌انگاری رفتارهای مضر امکان‌پذیر می‌شود. پس با بررسی انواع مختلف جرائم و مجازات‌های آن همواره به سوی جامعه بهتری پیش خواهیم رفت.

دکمه بازگشت به بالا